Hoe vind ik de trouwlocatie die bij mij past?

Waar moet ik beginnen, er zijn zoveel locaties?

De organisatie van een bruiloft begint bij de locatie. Het is belangrijk te weten of jouw droomlocatie beschikbaar is op de gewenste datum. Pas als dat OK is kan je bij de Gemeente, waar je wilt gaan trouwen, de trouwdatum vastleggen.

Ga  op zoek naar een locatie die de sfeer al heeft die jij op jouw trouwdag wilt creëren. Stel je droomt van een romantische vaartocht op de Vecht in een nostalgische salonboot. De Vecht is niet echt in de buurt en een salonboot past misschien niet in het budget. Als je graag water bij je bruiloft wilt betrekken ben je in ons land helemaal op de juiste plek.

Ook in Zuid-Holland is het mogelijk om een locatie te vinden, die een salonboot beschikbaar heeft. Vervolgens zoek je dan naar een mooi binnenwater waar gevaren kan worden. Je kan ook kiezen voor een geweldig entree als bruidspaar zoals een aankomst per boot bij de trouwlocatie, die prachtig aan het water ligt.

Er zijn ook locaties, die met hun inrichting het water en de scheepvaart in hun interieur laten terugkomen. Ook kan je met allerlei details de gewenste sfeer uitstralen. Dit kan je al vanaf het begin toepassen bij de save-the-date kaarten of de uitnodigingen.

Als de locatie voldoet aan de sfeer, die je voor ogen hebt is er vaak niet veel extra decoratie nodig. Als dan ook de juiste meubelen al aanwezig zijn en in het thema passen hoef je die niet extra te huren.

The Perfect Day watertaxi

Welk budget is er beschikbaar voor de locatie?

Het is belangrijk te bepalen hoeveel geld je aan de locatie wilt uitgeven zodat je weet in welke prijsklasse je moet gaan zoeken.

Stel je hebt €10.000,= beschikbaar. Je hebt ongeveer 25 daggasten en je verwacht 85 gasten op het feest. Je houdt geen receptie en je viert jouw trouwdag op één locatie.

Je bent dan ongeveer de helft van het budget kwijt voor de locatie en het eten en drinken voor jouw gasten. Je moet dan denken aan een buffet of een barbecue. Voor een uitgebreid diner moet je op een ruimer budget rekenen. Een kasteel, landgoed of top trouwlocatie zal een hoger bedrag vragen.

Uiteraard  maakt het ook uit hoeveel uren er tussen de ceremonie en het diner zitten. Hoe meer uren hoe meer tijd er is om iets te drinken of te eten en je wilt je gasten natuurlijk goed verzorgen.

Maar maak je geen zorgen! Voor ieder budget is een locatie te bedenken.

The Perfect Day spaarvarken

Heb jij de trouwlocatie van je dromen gevonden?

Opeens realiseer je jezelf dat je het erg leuk zou vinden als je tante Beth ook kan komen. Maar hoe is het eigenlijk met de bereikbaarheid van de locatie als je geen eigen auto hebt? Is de locatie bereikbaar met het openbaar vervoer en hoe lang is zij dan onderweg?

O ja en kan opa de trap wel op? Is er ook een lift? Hoeveel parkeerplaatsen zijn er beschikbaar en zijn de toiletten wel goed bereikbaar. Soms zijn de toiletten op de 1e etage en jouw feest op de begane grond. Niet handig! Kortom heb jij aan al die praktische zaken gedacht bij je bezoek aan die mooie locatie?

The Perfect Day boomhut

Wil jij ook heerlijk buiten trouwen?

Je huwelijk staat gepland midden in de zomer in juli. Verzekerd van een mooie warme, zonnige dag! De dag begint fantastisch! Er komt een gave auto de straat inrijden. In deze auto rijdt jouw lief en hij komt je ophalen. Vandaag is jullie trouwdag. Je toekomstige man is onder de indruk van jouw verschijning en samen vertrekken jullie naar een romantische tuin voor een trouwrapportage.

Die ochtend heeft de weddingplanner al maatregelen genomen en gezorgd dat de ceremonie wordt verplaatst van buiten naar binnen. Het heerlijke zonnetje gaat namelijk plaats maken voor buien. Je gaat ontspannen foto’s maken en genieten van elkaar want je weet alles is goed geregeld. Heb jij ook een alternatief voor als het weer een beetje tegenvalt?

The Perfect Day bruiloftstent

Begin alvast met het maken van een mood board. Knipsels uit bladen, stukjes stof, kleurkaarten van de bouwmarkt enz. Uiteraard kan je ook een digitaal board maken. Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *