Social media een vloek of een zegen?

Ian Dooley

Ik wil bruiden helpen het overzicht te bewaren en keuzes te maken die bij hun passen. Keuzes waar ze blij van worden en niet een keuze omdat die van ze verwacht wordt. Dit is moeilijk weet ik uit ervaring, maar ik wil zo graag dat je op die ene belangrijke dag in je leven echt doet wat jij wil. Je ouders, vriendinnen en collega’s ze weten het allemaal zo goed, maar zij mogen hun eigen dag creëren. Maar jij maakt de jouwe!

Wat is het fundament van mijn bedrijf? Waarom doe ik wat ik doe? Ik wil mensen helpen om overzicht te krijgen in de chaos in hun hoofd. De overkill aan ideeën op het gebied van trouwen op Pinterest, social media en internet. Ik wil je helpen zoveel mogelijk bij jezelf te blijven. Misschien ben je jezelf kwijt geraakt door alles wat je om je heen ziet, hoort, leest enz.

Zelf heb ik dat zo ervaren. Tot voor twee jaar geleden zat ik niet op social media. Ik had geen enkele account. Totdat ik mij inschreef bij de KvK. Ik moest toch zichtbaar worden? Mensen moeten toch weten dat ik besta? Maar hoe doe ik dat? Wat schrijf ik dan, hoe vaak en wat voor foto’s moeten daar dan bij? Om de antwoorden te vinden volgde ik een social media cursus.

Daria Nepriakhina

Ik leg mijzelf op dat ik 3x per week moet posten op Facebook. Volgens de cursus is dit veel te weinig en zou dat eigenlijk dagelijks moeten. Verder plan ik 1x per week LinkedIn in en Instagram zoals het uitkomt als zich iets voordoet wat ik het melden waard vind. Daarbij wordt ook verteld dat ik wel moet volhouden en niet na een paar maanden weer moet afhaken. Ik geef mijzelf een jaar.

Na 11 maanden overheerst het radeloze gevoel. Binnen een jaar wordt ik geleefd door social media. Ik heb het gevoel nergens naar toe te kunnen gaan zonder er over te schrijven. Of misschien moet ik toch maar een foto maken want die kan ik dan later wellicht gebruiken. Ik voel mij altijd opgejaagd.

Nu begrijp ik ook waarom er zoveel jongeren zijn die opgebrand raken. Het is niet alleen het posten en fotograferen, maar het is ook alle info die je van anderen binnenkrijgt die je moet verwerken.

Merk jij ook dat je helemaal gek wordt van Pinterest? Heb jij na het openen ervan ook weer drie nieuwe ideeën bij? Zie je door de bomen het bos niet meer? Zou je wel eens willen weten wat er nou echt bij jou en je lief past zodat je niet een 13 in een dozijn bruiloft krijgt? Dan is de inspiratiesessie Brain & Bruis iets voor jou. Een offline sessie samen met je lief. Met elkaar zoomen we in op de details en sfeer van jullie bruiloft. Kijk op: https://www.theperfectday.nl/index.php/brain-bruis/

Mazi Lezhave

De bruidegom

stoere mannen

De finishing touch

Toen ik een aantal jaren geleden in de wereld van de bruiloften terecht kwam, had ik geen idee van wat er allemaal mogelijk was.  Daar kwam ik door mijn opleiding bij Weddingplanners International snel achter. Sinds mijn eigen bruiloft bleek er veel veranderd. Zo ook bij het kostuum voor de bruidegom.

Vraag je bruid om een gesloten enveloppe met daarin een stukje stof van de trouwjurk of met een foto van de jurk. Overhandig die enveloppe aan de winkel waar jij je kostuum gaat kopen. Zo kan de verkoper zorgen dat de stijl van de trouwjurk en het kostuum overeenkomen en de kleuren met elkaar matchen. Hebben jullie op de huwelijksdag een bepaalde kleur als thema dan vind je het misschien leuk om die mee te nemen in je kleding.

de enveloppe met stukje stof van de trouwjurk

Ook voor de bruidegom valt er veel te kiezen. Natuurlijk begint het allemaal met de keuze van de juiste stof en het model dat bij je past. Je maakt het kostuum ook eigen door te kiezen voor een andere kleur knoopsgaten of binnenvoering. Je kunt een keuze maken in het aantal knopen en hoe je de afwerking van de zakken wilt hebben.

Ik houd ervan om een bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken en dat zit vooral in de details. Hoe persoonlijk wil je het hebben?

Het is namelijk mogelijk om je eigen speciale tekst, de naam van je lief of jullie trouwdatum in je kostuum te laten borduren. Maar waar heb je die laten aanbrengen? Laat je bruid er naar op zoek gaan in de huwelijksnacht!

Die persoonlijke tekst is de finishing touch. Die maakt het jouw kostuum.

Welke tekst zou jij gebruiken?

een mooie tekst in je trouwpak

Een pareltje

Anja en Bianca
Anja en Bianca

Op bezoek bij Bee On The Loose

De bel klingelt in de gang. Ik heb net aan de trekbel getrokken van het huis aan de singel. De deur zwaait open en een vrolijke Bianca van BeeOnTheLoose staat voor mij. De geur van wierook komt mij tegemoet.

We hebben elkaar nog maar één keer telefonisch gesproken, maar het is direct duidelijk dat we elkaar veel te vertellen hebben.

Bianca neemt mij mee naar haar atelier. Ik vind het daar ronduit geweldig! Het is alsof ik terug ben in de jaren 70. Ik heb nog nooit zoveel verschillende items van macramé bij elkaar gezien. Dit is een waar paradijs voor bruidsparen, die dromen van een bohemian bruiloft.

Anja en Bianca 2

Macramé

Plantenhangers voor het raam, bergen wandhangers in allerlei vormen aan de muren en kussentjes her en der. Op de tafel en de schoorsteen flessen aangekleed met een mooi macramé jasje en als echte eye catcher een grote creatie als backdrop. De stoeltjes waar we op zitten hebben ook een mooie handgemaakte versiering gekregen en zijn bedoeld voor de bruid en bruidegom.

Wat heerlijk als je zo creatief bent en je overloopt van de ideeën. Ik schrijf regelmatig dat ik altijd op zoek ben naar ondernemers met passie voor hun vak. Nou dit is weer zo’n pareltje hoor!

Onder grote hilariteit proberen we samen met de backdrop op de foto te komen, maar onze armen zijn te kort en mijn selfiestick ligt natuurlijk weer thuis. Toch denk ik dat we met behulp van de timer de goede sfeer aardig hebben vastgelegd.

Ik zie uit naar een fijne samenwerking met BeeOnTheLoose!

Backdrop Bianca Stok

Gastblog Foto Wijnands

Graag stel ik Richard Wijnands van Foto Wijnands aan je voor.

Richard is een gepassioneerd fotograaf, winnaar van verschillende internationale awards in de fotografie en samenwerkend partner van The Perfect Day.

Bij deze blog mag ik een aantal van zijn award winning foto’s plaatsen. Dat maakt dit gastblog extra bijzonder.

Foto Wijnands Weddisson Awords

Even kennismaken

Bij de ene zit het al van kindsbeen af in het bloed, bij anderen komen de kriebels op iets latere leeftijd. Hallo mijn naam is Richard Wijnands (Foto Wijnands). In mijn jeugd jaren was ik al flink actief met mijn camera. Deze camera had ik destijds van mijn oom gekregen. Toen ik ging werken bij Defensie werd fotografie helemaal een passie. Elke legeroefening werd met de camera vastgelegd, maar ook sportfotografie werd een hobby van mij. Ik heb altijd een zeer grote passie gehad voor de fotografie. Ik keek graag naar foto’s en bestudeerde ze uitvoerig. Ik vond het altijd boeiend hoe een foto tot stand kwam. Het eindresultaat is dan ook heel belangrijk voor mij.

Foto Wijnands met gewonnen Wedaword

Foto Wijnands

Foto Wijnands is in 2010 opgericht. In de eerste jaren heb ik voornamelijk gewerkt in de modellenwereld. Ik kwam er echter al snel achter dat mijn passie in een heel andere richting lag; namelijk in de trouwfotografie. Een bruiloft is altijd een dag met een lach en een traan, dagen met emotie. De emoties van zo’n dag spraken mij zodanig aan dat ik mij sinds 2012 volledig op de bruidsreportages heb gestort en met succes, want in 2017 heb ik mijn 150e bruiloft mogen vastleggen. Een uniek en bijzonder moment, dat ik in zo’n korte tijd al zoveel trouwreportages heb mogen maken. Ik ben er trots op. Ik heb inmiddels ook al een aantal awards gewonnen met mijn foto’s. Echt te gek! Naast trouwfotografie doe ik ook nog bedrijfsreportages verzorgen en ben ik in het bezit van een drone die ook regelmatig bij shoots word ingezet.

Foto Wijnands met zijn gewonnen Wedaword

2 fotografen

In 2012 was Foto Wijnands regelmatig met 2 fotografen aanwezig tijdens een bruiloft. In eerste instantie ging mijn zoon Michael Wijnands mee als 2e fotograaf. Meestal in de weekenden of tijdens schoolvakanties. Michael heeft in 2017 meer dan 100 bruiloften mogen fotograferen. Ik vind het altijd heel erg leuk om samen met mijn zoon te mogen werken. Het versterkt onze band en het is ook nog eens gezellig. En het resultaat….. Dat mag er zijn. Wij werken vanuit verschillende standpunten en daarnaast kan je het verhaal zien wat er in de ochtend bij de bruidegom gebeurt en hoe het op dat moment bij de bruid gaat. Op deze wijze krijg je een mooi verhaal van jullie dag.

Buitenland

Met Foto Wijnands heb ik al vele trouwreportages mogen maken in Nederland en België, maar ook in Frankrijk, Kroatië en Mallorca (Spanje).

After-wedding Robert & Evelien

Drone fotografie

Foto Wijnands beschikt sinds 2016 over een tweetal drones. Het gebruik van een drone tijdens een bruiloft zorgt voor unieke beelden, met een verrassend perspectief.

Foto Wijnands met gewonnen Wedaword

Team Foto Wijnands

In 2017 hebben wij wat veranderingen doorgevoerd, waardoor wij altijd met 2 fotografen een trouwreportage kunnen aanbieden. In 2017 mocht Foto Wijnands meer dan 40 bruiloften fotograferen. Deze groei heeft er toe geleid, dat wij met nog meer fotografen zijn gaan samenwerken. Ik heb inmiddels een mooi team fotografen en een videograaf om mij heen die allen passievol, creatief en zeer oplettend zijn. Op zo’n mooie dag gebeurt zoveel dat jullie zelf vele van dit soort momenten misschien niet eens (bewust) meemaken. En als wij dan jullie trouwalbum en foto’s komen afleveren zien jullie al deze mooie momenten weer terug. Sommige bruidsparen beleven die dag weer opnieuw en dat maakt ons vak, die blijvende herinnering zo mooi en bijzonder. En daar doen wij het graag voor!

Trouwreportage Gabriël & Priscilla

https://www.trouwfotograaf-rotterdam.nl

Heb je trouwplannen, maar nog geen trouwlocatie?

Kom dan woensdag 27 maart 2019 tussen 18.30 uur en 21.00 uur naar de open avond van Lommerrijk aan de Straatweg 99 in Rotterdam.

Je kunt dan met eigen ogen zien wat deze locatie uniek maakt.

Zelf ben ik heel enthousiast over het weidse uitzicht over de Bergse Plas en natuurlijk de mooie witte salonboot “Vrouwe Romein”. Met deze boot kan je als bruidspaar aan komen varen. Dat is nog eens wat anders dan een rode loper.

Op deze avond ben ik er zelf ook en kan ik je van alles vertellen over wat ik voor jullie kan betekenen.

Met een professionele ceremoniemeester kunnen je vrienden en familie volop mee feesten, genieten en dicht bij jullie zijn op jullie huwelijksdag.

Love Boat

De “Love Boat”

Als kind maakt mijn moeder mij wakker zodra we ’s avonds met ons schip Rotterdam invoeren. Ze vroeg dan: “Wil je nog lichtjes kijken?” Natuurlijk wilde ik dat! Ik vond al die lichtjes geweldig. Ik zat dan in mijn pyjamaatje naast mijn vader in de stuurhut.

Weddingplanner The Perfect Day

De liefde voor het water zit in mijn genen. Ik ben opgegroeid in een familie van binnenschippers. De Rotterdamse haven is mijn thuis. Maar na een aantal jaren zelf gevaren te hebben koos ik voor een leven aan de wal. Als weddingplanner betrek ik nu graag water bij de bruiloften, die ik mag begeleiden.

Trouwen aan of op het water heeft iets magisch, het voegt altijd iets toe. Van een prachtig terras aan het water tot een huwelijk in een salonboot of, als je van snelheid houdt, zoevend over de Maas in een watertaxi. De mogelijkheden zijn eindeloos…

The Perfect Day Weddingplanner

Maar alles begint natuurlijk met een romantisch huwelijksaanzoek. Valentijnsdag  is daar een mooi moment voor. De haven is een fantastische locatie om het eens anders te doen.  Op 14 februari vaart de Futureland Ferry op de Maasvlakte speciaal voor verliefde stellen. Je vaart langs de nieuwe terminals met al zijn lichtjes en de grootste oceaanreuzen.

Wat denk jij van een boottocht met een uitgebreid romantisch diner met al die duizenden lichtjes om je heen?

Sprookjeshuwelijk!

Geloof jij in sprookjes?

Tuurlijk! Je maakt er gewoon zelf ééntje.

Ik denk dat er geen dag in je leven is waar meer aandacht aan wordt besteed dan aan je huwelijksdag. Begin met het versturen van een “Save The Date” kaart of uitnodiging in de stijl die bij jou en je lief past en die je trouwdag goed weergeeft. Breng je gasten alvast in de juiste sfeer. Maak ze nieuwsgierig naar wat komen gaat!

Wanneer krijg je nou nog “echte” post? Weet je zo’n (gekleurde)enveloppe met een postzegel en jouw naam en adres met de hand geschreven erop. Die “echte” post vind je dan in de brievenbus. Gelukkig heb ik een paar vriendinnen die nog steeds die moeite nemen. Bij belangrijke gebeurtenissen in mijn leven of als het even niet mee zit ontvang ik een kaartje met daarin een persoonlijke tekst. Ik word er blij van!

Vandaag steek ik nietsvermoedend mijn hand in de brievenbus en tussen de folders en de krant zit een vrolijke enveloppe met herfstbloemetjes erop. Ik word er nieuwsgierig van, maar ik kan mij bedwingen om de enveloppe open te scheuren. Wat een mooie enveloppe al niet doet! Ik pak netjes een brievenopener en ik ga er zelfs bij zitten om de inhoud te lezen.

De enveloppe komt van de BWPN(Beroepsorganisatie Weddingplanners Nederland) met daarin een uitnodiging in dezelfde stijl dan de enveloppe. Ik ben uitgenodigd voor het VIP Event in Noordwijk. Behalve de locatie, de datum en het tijdstip blijft alles een verrassing. Spannend!

Droom de dag en droom de nacht omarmd door natuur en sprookjespracht

Droom de dag en droom de nacht omarmd door natuur en sprookjespracht.

We kennen de Efteling niet alleen als attractiepark maar natuurlijk ook als sprookjesbos.  Laatst was ik bij een masterclass van de creatief directeur van De Efteling, Olaf Vugts. Olaf streeft ernaar dat gasten van de Efteling hun bezoek waarderen met een 9+. Daarvoor trekt hij samen met zijn medewerkers alles uit de kast. Ook hier ontvang je allerlei persoonlijke berichten na een boeking bij vakantiepark Efteling Bosrijk. Ook Frederiek, die deze dag organiseert, krijgt vooraf een kaartje in de bus om haar succes te wensen bij het event.

Olaf vertelt dat bruidsparen gratis hun trouwrapportage mogen maken in de Efteling. Zij ontvangen daarbij een gratis toegangskaartje om een jaar later op hun huwelijksdag het park te bezoeken. 

Kortom maak je eigen sprookje. Het zijn juist de details die het extra bijzonder maken.

10 gratis tips

10 gratis tips voor de organisatie van je bruiloft 

The Perfect Day gaat naar de beurs

The Perfect Day gaat naar de beurs.

Nee, niet naar de aandelenbeurs hoor! Ik neem deel aan het weddingevent in het Carlton Oasis Hotel in Spijkenisse op 7 oktober 2018. Best spannend! Want dit is voor mij de eerste keer.

The perfect day op de trouwbeurs Carlton Oasis

Gelukkig heb ik om mij heen een paar lieve en inspirerende creatieve meiden die mij helpen. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Mirjam van Planet Puk helpt mij met het ontwerp van het drukwerk, Fiona van Koningsbloemen is super creatief op allerlei gebied en natuurlijk met bloemen en Shiela van Waanzinnig Trouwen is mijn steun en toeverlaat als het om styling gaat.

Allereerst moet ik bedenken in wat voor stijl ik de stand van 3 x 2 m ga inrichten. Met het aanbieden van een dienst kan ik nou eenmaal geen product laten zien. Ik wil een sfeer maken die bij mij past en waarbij ik mij op mijn gemak voel. Daarom heb ik gekozen voor rieten stoelen, houten accessoires en een kleed in warme tinten. Kaarsen, waxinelichtjes en natuurlijk verse bloemen maken het af.

Een houten ovalen lijst voorzien van bloemen in herfsttinten dienen als backdrop. Bruidsparen krijgen zo een idee hoe je met een accessoire leuke foto’s kunt maken.

The Perfect Day op het rieten mandje

Een grote foto met een ontspannen lachend bruidspaar samen in een roeiboot komt op een schildersezel. Deze foto prijkt ook op mijn visitekaartje omdat het zo goed weergeeft waar ik voor sta. Ik vind het heel belangrijk dat er van die momenten zijn op een huwelijksdag. Even samen zijn en genieten van het moment. Het bootje en het water is een passie van mij en betrek ik er graag bij.

The Perfect Day at the lake

De organisatie vraagt mij om een leuk presentje te bedenken voor in de goody bag. Dat betekent dat het creatieve brein van de dames op volle toeren werkt. Wij gaan aan de slag met flesjes, zand, kurk, schelpen, touwtjes en sterretjes. Verder maken we teksten voor op een flyer en bedenken we een mooie waardebon.

The Perfect Day met bloemen

Ik zie uit naar de ontmoeting met al die mannen en vrouwen die hun relatie met een huwelijk willen bevestigen en die ik op het trouwevent ga ontmoeten.

The secret ingredient is always love!

De vintage bruiloft

Wat is dat een vintage bruiloft? Het woord “vintage” betekent volgens de encyclopedie: antieke uitstraling hebbend, retro, tweedehands, van een zeer goed jaar.

Van een zeer goed jaar heeft waarschijnlijk betrekking op vintage wijn, maar ik vind het ook wel passend in het kader van een bruiloft. Een zeer goed jaar kan 1920 zijn, maar ook 1960 of 1990.

Als jij goede herinneringen hebt aan je tienerjaren of je houdt van de sfeer van de jaren 20 omdat je b.v. van zwart/wit films houdt dan kan dat thema dienen voor je bruiloft.

Misschien zijn zwart/wit foto’s in oude fotolijsten ter decoratie al voldoende.

Je kunt de locatie aankleden met meubelen uit vervlogen tijden en decoreren met oude gebruiksvoorwerpen.  Dit draagt bij aan de juiste sfeer.

Hoe leuk is het om deze sfeer ook te gebruiken bij de familiefoto’s. Vaak wordt er een achtergrond gekozen en daar wordt dan steeds een andere groep mensen gefotografeerd. Maak er een soort actiefoto’s van. Vraag of opa de radio aanzet en je moeder achter de secretaire gaat zitten.

Een vervoermiddel uit die tijd die jou aanspreekt is vaak een echte eye catcher. Vaak willen de bruiloftsgasten zo’n auto ook wel van dichtbij bekijken en er even in zitten.

Met je kleding kan je samen met je aanstaande veel doen. Misschien hangt de trouwjurk van je moeder of oma nog in de kast of ligt die verstopt in een oude koffer op zolder en kan je die laten aanpassen en is het precies wat je zoekt. Een accessoire gebruiken dat ook je moeder op haar trouwdag droeg is ook een idee.

De muziek kan je aanpassen aan het thema vintage. De uitstraling maar ook het type muziek draagt bij aan de juiste vibe. Plaatjes draaien is ook weer helemaal hip!

Je kunt het thema zover doorvoeren als je zelf wilt.

Wat vind jij van dit thema?

Van secretaresse tot weddingplanner.

Vandaag is mijn vriendin Tanja er al twee jaar niet meer.

Deze gebeurtenis verandert mijn leven. Door haar vroege overlijden besluit ik mijn leven anders  in te richten. Ik zeg mijn baan als secretaresse op en begin aan de opleiding “Professioneel Weddingplanner”. Hiermee betreed ik een branche, die ik nog niet ken. Regelen en organiseren is voor mij het leukste dat er is.

Ik maak kennis met de magische bruiloftenwereld, bezoek toffe locaties en maak kennis met de leukste leveranciers. Ik hoor woorden waar ik nog nooit van heb gehoord zoals “centerpiece” en “backdrop” en zelfs het woord “foodtruck” is dan bij mij nog niet zo bekend.

Een jaar lang begeleid ik stagebruidspaar N+JW. Ik ben hun super dankbaar voor deze ervaring. Na het behalen van mijn diploma start ik mijn eigen bedrijf “The Perfect Day”.

Na een bezoek aan de Kamer van Koophandel en het inrichten van mijn kantoor begint het pas. Het opzetten van algemene voorwaarden, het opstellen van contracten en het afsluiten van verzekeringen. Door de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG) moet er nog veel meer worden geregeld.

En dan is het zover! Samen met mijn collega weddingplanner Sheila mag ik meewerken aan een paar bruiloften met leuke mensen op mooie locaties. De bruidsparen zijn super tevreden! Wat voelt dat fijn. Ik hoop nog veel bruidsparen te mogen helpen. Weddingplannen is een mooie job!

Wil jij ook een zorgeloze bruiloft?